magnifier

Blogs

Grrr...! Hoe leer je je puppy niet te bijten

0 berichten /
Grrr...! Hoe leer je je puppy niet te bijten

Ze zijn zo schatting, maar kunnen af en toe ook heel hard bijten. Bijten is voor je puppy een natuurlijke hondenreactie. Maar voor ons is een hap van een puppy helemaal niet leuk. Het is pijnlijk en je kunt er hondsdolheid of de pest van krijgen (ja, het is waar!). Hoewel je misschien voor de stevige benadering wilt gaan wanneer je puppy uitvalt aan je hand of knabbelt, mag je dat niet doen.

Het is normaal dat puppy's spelen met happen en bijten, want dat is wat het doet als je met andere puppy's uit bent. Helaas, naarmate uw puppy groeit, wordt hij sterker, worden de tanden scherper en worden de beten pijnlijker, ongemakkelijker en mogelijk gevaarlijk.

Met deze overwegingen moet je je hond ontmoedigen van deze gewoonte. Creëer grenzen en laat je puppy weten dat de huid en handen van mensen niet bedoeld zijn om te bijten.

(lees verder onder de foto)Hoe leer je je puppy niet te bijten

Wat kun je doen?
Hier zijn enkele methoden die je kunt gebruiken om je puppy te trainen om te stoppen met bijten. Het is zeker haalbaar, maar kost tijd en veel geduld.

Remming
De eerste stap om te voorkomen dat je puppy bijt, is hem te leren begrijpen dat mensen een zeer gevoelige huid hebben.

Door remming te gebruiken, moet je puppy leren hoe hij de behoefte om te bijten of het gebruik van zijn bek op mensen te beheersen. Zonder te leren over de gevoeligheid van de menselijke huid, leert de hond niet hoe hij zijn impulsen kan remmen. Anders zal je hond hard op je huid bijten en bloedingen en infecties veroorzaken.

Hoe werkt remming? Tijdens het spelen geven puppy's hun partner(speelmaatje) de speelse bek(zacht bijten, vastpakken met de bek), maar de bek kan in (hard)bijten veranderen. Het speelmaatje reageert echter op de beet met een kreet die de puppy doet schrikken, waardoor hij zijn grip loslaat. Dit werkt ook voor mensen - wanneer je puppy te hard bijt, laat je je ledemaat slap worden en imiteer je een gillend geluid. Nadat de pup je hand heeft losgelaten, negeer je het ongeveer 20 seconden voordat je verder gaat met spelen.

Merk op dat je nooit van de beet weg moet trekken. Te snel wegtrekken veroorzaakt het jachtinstinct van je puppy, wat het probleem verergert. Het kan ook zijn dat het gillende geluid niet werkt. In zo'n geval werken een luide ‘Ow’, ‘Auw’ of andere woorden goed als een verbaal afschrikmiddel.

Tot slot, om remming te laten werken, mogen de slappe ledemaat en het gebruik van een verbaal afschrikmiddel niet meer dan driemaal in een kwartier worden herhaald. Geef het een time-out als het bijten te repetitief is.
Remming is belangrijk omdat het de puppy leert het verschil op te merken tussen zacht en ruw spelen. Zodra je de harde beten met succes hebt geremd, herhaal je het proces opnieuw voor gematigde beten en tot slot voor bek zonder bijten.

Afleiding

Puppy's zullen vanwege hun natuurlijke nieuwsgierigheid met alles in hun omgeving spelen. Om ze te beschermen, moet je het huis puppybestendig maken. Maar je moet het ook bezig houden, en dit is waar het kauwspeelgoed en de kauwbotten van pas komen. Dit zorgt voor een eindeloze vorm van afleiding voor je hond om constant aan te knabbelen.

Voordat je het speelgoed koopt, moet je ervoor zorgen dat het veilig is en moet je ook rekening houden met het niveau van destructiviteit en kauwen van de hond. Vermijd pluchen speelgoed want dit is vaak binnen enkele dagen kapot. 

Je kunt deze gewoonte temmen door zijn favoriete speeltje in je zak te houden, je kunt het als afleiding gebruiken als het probeert te bijten. Als het bijt, blijf dan stilstaan ​​en zwaai dan met het speeltje om het af te leiden totdat het vastklikt. Je kunt een traktatie gebruiken in plaats van een speeltje (als lof) als het vanzelf loslaat nadat het stopt met bijten.

Afgezien van het kauwen van speelgoed, is een andere vorm van speelgoed die vrij efficiënt is. De traktatie verbergen. Het is in wezen een puzzelspeelgoed waarbij een traktatie in het speelgoed is verborgen en je puppy moet uitzoeken hoe hij het eruit kan krijgen. Dit zorgt voor veel plezier en een goede mentale stimulatie.

Andere puppy's en volwassen honden zijn ook ideaal voor afleiding terwijl je hond zijn sociale vaardigheden kan opbouwen.

 (lees verder onder de foto)

Hoe leer je je puppy af te bijten

Omleiden
Een andere effectieve oplossing voor puppybijten is omleiding. Dit is waar je je hand terugtrekt voordat je contact maakt wanneer je puppy probeert te happen of te bijten. In plaats van in je hand te bijten, stuur je de puppy naar een traktatie of een kauwspeeltje.

Omleiding werkt ook wanneer je je hond laat kennismaken met spelletjes zonder contact, zoals touwtrekken of apporteren. Zelfs met deze spellen kun je je puppy niet te agressief laten worden met het trekken. Dit is waar de ‘Loslaten' en ‘Ga’ commando's van pas komen.

Gebruik een riem
Je kunt dit gebruiken als een time-outstrategie. Houd hem aan de lijn voor de duur van de training, maar laat hem over de grond slepen als je toezicht houdt op je hond. Als je pup echter bijt, pak je de riem vast en leid je je pup naar een rustige omgeving. Houd je puppy vastgebonden en draai hem een ​​paar minuten de rug toe.

Geduld en begrip
Je moet geduldig en begripvol zijn bij het trainen van je speelse pup. Houd er rekening mee dat een speelse bek een vorm van natuurlijk instinct is voor honden. Het trainen van je pup vergt veel geduld en begrip. 

{"one"=>"{{ count }} bericht", "other"=>"{{ count }} berichten"}

Reactie achterlaten

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd

U bent met succes geabonneerd! De 10% kortingcode: PetSuperXL | Sie haben erfolgreich abonniert! | Der 10% Rabattcode: PetSuperXL
This email has been registered