magnifier

Blogs

Haarballen & hoe beschermt u uw kat hiertegen

0 berichten /
Haarballen & hoe beschermt u uw kat hiertegen

Er zijn zoveel voordelen aan het bezitten van huisdieren dat we ze onmogelijk allemaal kunnen opsommen. Maar haarballen horen daar zeker niet bij! Deze slijmerige klonten van vacht met mat zijn waarschijnlijk bekend bij de kattenbezitters onder u en zijn waarschijnlijk voelbaar wanneer u op blote voeten door het huis dwaalt. Haarballen zijn over het algemeen onschadelijk, maar bij bepaalde dieren kunnen ze dodelijk zijn en moeten ze voorzichtig worden behandeld en indien mogelijk worden voorkomen.

Haarballen worden meestal bij katten gevonden, hoewel ze ook bij konijnen voorkomen. Beide dieren verzorgen zichzelf op vergelijkbare manieren, en hun tong zorgt ervoor dat ze dode vacht oppakken en inslikken. Omdat haar niet goed wordt verteerd, wordt het vaak geknoopt in de maag, vanwaar het weer wordt uitgebraakt. Helaas missen konijnen dit regurgitatiemechanisme en kunnen haarballen bij dit dier dodelijk zijn, wat uitdroging en de dood tot gevolg heeft. Als u vermoedt dat uw konijn een haarbal heeft, zoek dan onmiddellijk dierenarts.

Ze zijn veel minder dodelijk bij katten, hoewel ze ongemakkelijk kunnen zijn en tot problemen kunnen leiden als ze niet worden behandeld. Als uw kat vatbaar is voor haarballen, is preventie de sleutel tot de gezondheid van uw dier. We hebben hieronder enkele van de gemakkelijkste manieren vermeld om haarballen te voorkomen.

Haarballen en hoe beschermt u uw kat hiertegen

Regelmatige verzorging - Dit is vooral belangrijk tijdens het afstrijkseizoen, omdat het koude weer opwarmt en uw kat zijn dikke wintervacht afwerpt. Dagelijkse verzorging van uw kat, vooral die met een langere vacht, verwijdert overtollig haar en vermindert de hoeveelheid die ze na het schoonmaken zullen inslikken enorm. Zelfs tijdens de zomermaanden zal het dagelijks borstelen u niet alleen helpen om u te hechten aan uw kat, maar zal het ook de opbouw van haar in hun maag aanzienlijk verminderen. Gebruik bij het verzorgen van de vacht een van onze kammen en/of borstels

Hydratatie - Zorg ervoor dat uw kat voldoende schoon drinkwater heeft. Hoe meer gehydrateerd uw kat is, hoe gemakkelijker het is voor de spijsvertering om te werken en de vacht te verwijderen die zijn weg naar hun maag heeft gevonden, waardoor deze op natuurlijke wijze door hun lichaam kan gaan zonder op te bouwen tot een haarbal. Zorg dat uw kat genoeg drinkt en geef uw kat zijn of haar eigen drinkbak

Droogvoer van hoge kwaliteit - Het handhaven van een goed vezelgehalte in het dieet van uw kat zorgt voor een gezond spijsverteringssysteem dat regelmatig beweegt, waardoor de kans op haaropbouw wordt verkleind. U kunt zelfs voer kopen dat speciaal is samengesteld om haarballen in de maag te voorkomen, vooral handig als uw kat er regelmatig last van heeft.

Glijmiddel - Als u een kat heeft die ondanks regelmatige verzorging nog steeds last heeft van haarballen, kan speciale gel / pasta worden gebruikt om te voorkomen dat haar in de buik blijft plakken. Deze zijn vaak gearomatiseerd en vormen een smakelijke traktatie voor uw kat, en sommige bevatten een probioticum om de gezondheid van het spijsverteringssysteem van uw kat te optimaliseren. Voorkom haarballen met de handige hairball control gel van Vets Best.

Het verminderen van het optreden van haarballen kost niet veel werk en zal het comfort van uw kat (en uw blote voeten 's morgens!) enorm vergroten. Als u het bovenstaande hebt geprobeerd en uw kat nog steeds last heeft van gewone haarballen, neem dan contact op met uw dierenarts, want er kunnen onderliggende oorzaken zijn.

{"one"=>"{{ count }} bericht", "other"=>"{{ count }} berichten"}

Reactie achterlaten

Alle blogreacties worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd

U bent met succes geabonneerd! De 10% kortingcode: PetSuperXL | Sie haben erfolgreich abonniert! | Der 10% Rabattcode: PetSuperXL
This email has been registered